Get Adobe Flash player

 

 

Mureșul, la Cenad

Promovează-ți satul natal!

 

Concursul de pescuit din 15 octombrie 2016

Concursul de pescuit din 15 octombrie 2016Spre deosebire de anii anteriori, în 2016 pescarii cenăzeni au avut posibilitatea de a-și arăta măiestria în ale pescuitului în chiar două rânduri. Astfel, Asociația Culturală „Concordia“ din Cenad, cu sprijnul Primăriei Cenad, prin implicarea dlui primar Nicolae Crăciun, care a asigurat fondul de premiere a concurenților, a reușit pe data de 15 octombrie să organizeze un al doilea concurs de pescuit al anului. 

De această dată, competiția s-a derulat la amenajarea piscicolă „Buciuman“ din orașul vecin, Sânnicolau Mare. Balta este situată la intrarea în localitate dinspre Cenad, pe partea dreaptă, lângă DN 6, și are o suprafață (luciu de apă) de 6,8 ha. Demn de menționat e faptul că este bine populată cu mai multe specii de pești (crap, caraș, somn, știucă, șalău etc.), aceasta reflectându-se în rezultatele obținute de concurenți în timpul concursului. Desigur, au existat și unele modificări în regulamentul de concurs, participanții având voie să folosească în timpul întrecerii două lansete, însă de data aceasta cu câte un singur cârlig fiecare. O altă noutate a fost introducerea de către administrația amenajării a unei taxe de participare de 10 lei pentru fiecare participant. Taxa totală de participare a fost de 30 de lei pentru fiecare competitor de peste 16 ani (la categoria seniori) și de 15 lei pentru fiecare junior (sub 16 ani). Din această sumă, fiecare participant a beneficiat de patru mititei și o sticlă de ½ l de cola sau apă minerală, micii fiind pregătiți de Dorin Dronca pe grătarul din amenajare și distribuiți concurenților în jurul orei 12.
Concursul de pescuit din 15 octombrie 2016Concursul s-a desfășurat într-o singură manșă, începând cu tragerea la sorți la ora 7,30, locurile ocupându-se între orele 8 și 15. Concurenții, în număr de 20, au fost amplasați pe cele mai bune locuri ale amenajării, care au fost marcate în ziua anterioară. Respectarea regulamentului de concurs a fost asigurată de Nicușor Buta, Adi Matei și George Ivașcu în calitate de arbitri ai competiției. În timpul întrecerii nu s-au constat abateri de la regulament. 
Premierea s-a făcut pe două categorii de vârstă, seniori și juniori, după cum urmează.
Concursul de pescuit din 15 octombrie 2016Juniori:
Locul I – Cătălin Pîț, cu o cantitate de 5,17 kg de pește prins.
Locurile II și III nu au fost acordate din lipsă de concurenți și capturi.
Premiul special pentru cea mai mare captură i-a fost atribuit lui Dragoș Regep, cu o captură de 2,67 kg.
 
Seniori:
Locul I – Sorin Romînu – 14,145 kg;
Locul II – Silviu Pîț – 13,9 kg;
Locul III – Marius Maxim – 3,45 kg.
Premiul special: Emeric Horvat – 9,55 kg.
Concursul de pescuit din 15 octombrie 2016După cum putem observa, cantitățile de pește prinse au fost mai mari decât la celelalte concursuri organizate de noi. La seniori, lupta pentru asigurarea locului I a fost deosebit de strânsă, locurile II și III fiind despărțite de doar 250 g. Premiile oferite concurenților au fost de foarte bună calitate și mulțumim și pe această cale magazinului „La Esti“, care le-a furnizat. Ca o remarcă de final ar fi de evidențiat deplina sportivitate în care s-a desfășurat întrecerea, dar și faptul că după încheierea concursului locurile de pescuit au rămas curate, aceasta poate și pentru faptul că fiecare concurent a primit câte un sac pentru gunoi menajer pentru colectarea deșeurilor. Ar fi de dorit ca o asemenea situație să fie întâlnită în toate locurile de pescuit, mai ales în cele de pe râul Mureș, care în multe locuri s-a pricopsit cu adevărate rampe de gunoi, peturi etc. Sperăm într-o modificare de atitudine la cei vizați.
În scurtul timp ce a mai rămas până la încheierea sezonului de pescuit 2016, vă dorește fir întins:
 
Ing. George Ivașcu

Promovează acest site

Share this

Imagini din Cenad

Calendar 2019

Calendar 2019

Vizitatori după țară

 

Din data de 28 aprilie 2014

Flag Counter

 

Vizitatori din data de

28 aprilie 2014:

Din data de 17 mai 2014