Mureșul, la Cenad

Promovează-ți satul natal!

 

Punct de contact la Cenad

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane, Ioan Buda, precum si oficialitati maghiare, cum sunt Samu Istvan, adjunctul Inspectoratului General al Politiei Maghiare si Turi Andras, secretar de stat din cadrul Ministerului Justitiei Maghiare, au fost prezente astazi (10 martie 2010, n.n.) la Cenad. Deschiderea acestui punct reprezinta un obiectiv important in demersurile facute de Romania in vederea aderarii la Spatiul Schengen. 
La nivelul Politiei de Frontiera Romane functioneaza acum sapte centre de contact, aflate in puncte strategice ale tarii, unde isi desfasoara activitatea ofiteri din Romania, Italia, Austria, Franta, Germania, Spania, Ungaria, Moldova, Ucraina si Bulgaria.

Lucratorii din aceste puncte au raspuns, de la infiintare si pana in prezent, la un numar total de peste 100.000 solicitari ale autoritatilor de aplicare a legii din tara si strainatate, solutionand cazuri dintre cele mai complexe.
Sediile acestor centre sunt dotate cu aparatura moderna de transmitere a informatiilor si au acces la bazele de date ale altor structuri cu responsabilitati in domeniu, din tara si din strainatate.
Ministrul Vasile Blaga s-a aratat increzator in sansele Romaniei de aderare la Spatiul Schengen si a explicat ca pentru multi dintre romani, intrarea in spatiul Schengen este mult mai importanta decat aderarea la UE. Ministrul de Interne a mai mentionat si ca s-a aprobat planul de realocare pentru cei peste 4 000 de politisti de frontiera care practic, odata desfiintate frontierele interne, nu vor mai avea de lucru. Vasile Blaga a explicat ca ei vor avea posibilitatea sa aleaga intre un post in Politia de Frontiera sau in alte structuri ale Ministerului de Interne. 

 

Agenda nr. 11/12 martie 2010

 

Promovează acest site

Share this

Imagini din Cenad

Calendar 2019

Calendar 2019

Vizitatori după țară

 

Din data de 28 aprilie 2014

Flag Counter

 

Vizitatori din data de

28 aprilie 2014:

Din data de 17 mai 2014