Mureșul, la Cenad

Promovează-ți satul natal!

 

Proiecte de infrastructură 2018-2020

Comuna Cenad are în derulare trei proiecte de infrastructură de drumuri.
Denumirea primului proiect este „Modernizarea infrastructurii rutiere în localitatea Cenad, comuna Cenad, județul Timiș”. Acesta vizează asfaltarea a 9,3 km de străzi din intravilanul localității și este finanțat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în parteneriat cu Comuna Cenad. Partea de cofinanțare a localității Cenad este de 272.000 de lei iar suma de 4.500.000 milioane lei este asigurată de către M.D.R.A.P.
Prin acest proiect se extinde rețeaua de străzi asfaltate cu lungimea susmenționată, continuând străzile deja asfaltate, precum și altele noi. La acest proiect au început deja lucrările.

Al doilea proiect cu denumirea de „Modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Cenad, județul Timiș, etapa II” vizează asfaltarea a 8,2 km de străzi, iar odată cu încheierea acestei lucrări vor fi asfaltate toate străzile din localitate.
Acest proiect este finanțat integral din bugetul local, valoarea lui fiind de 5.900.000 de lei.
În prezent se derulează licitația pentru execuția acestei lucrări.
Harta cu străzile care se modernizează este prezentată în anexă.
Comuna Cenad are în total 36 km străzi și sperăm că aceste lucrări se vor finaliza până la sfârșitul anului 2019.
 
Amenajare drumuri de exploatație agricolă în comuna Cenad, județul TimișAl treilea proiect se numește „Amenajare drumuri de exploatație agricolă în comuna Cenad, județul Timiș”. Acesta este finanțat prin Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală,  în baza Programului Național de Dezvoltare Rurală, Măsura 4.3, în sumă de 1.200.000 de euro, bani nerambursabili. Prin acest proiect se amenajează un drum agricol în lungime de 8.527 m paralel cu DN 6, și anume va ieși din comună în direcția cantonului care aparține de Apele Române, va vira la stânga până la Drumul nucilor și se va lega de DN 6 în dreptul fermei familiei Târziu. De asemenea, va face legătură cu DN 6 în vecinătatea fostei Zootehnii și de la familia Iuga va ieși din nou la DN 6. Acest drum va avea o lățime de 4 m, prevăzut cu un strat de asfalt de 6 cm. Prin acest proiect se creează posibiltatea ca tractoarele agricole să evite circulația pe DN 6 și implicit evitarea unor accidente rutiere.
În momentul de față se organizează licitație pentru realizarea proiectului tehnic, iar ulterior pentru execuția lucrării.
 
Primar, Nicolae Crăciun
 
 

Promovează acest site

Share this

Imagini din Cenad

Calendar 2019

Calendar 2019

Vizitatori după țară

 

Din data de 28 aprilie 2014

Flag Counter

 

Vizitatori din data de

28 aprilie 2014:

Din data de 17 mai 2014