Mureșul, la Cenad

Promovează-ți satul natal!

 

Ruga cenăzeană - 2017

După un an, în care vremea ne-a jucat feste, nelăsându-ne să ne bucurăm de spectacol și muzică, de data aceeasta sărbătoarea de Rusalii a fost marcată, duminică, 6 iunie, așa cum se cuvine. Soarele blând, ușoare adieri de vânt, spectacol frumos, muzică bună și oamenii cu zâmbet pe buze au creat un tablou perfect pentru acest sfânt eveniment.
 
Ruga cenăzeană - 2017 Ruga cenăzeană 2017
Ruga cenăzeană 2017 Ruga cenăzeană 2017
Ruga cenăzeană 2017 Ruga cenăzeană 2017
În port popular și straie de sărbătoare, de la mic până la cel mare, toți s-au pregătit pentru această zi mult așteptată. 
Programul a început la ora 17, la Biserica Ortodoxă Română, unde am fost întâmpinați, ca de fiecare dată, de părintele Gheorghe Covaci, alături de invitații săi, și de nași, respectiv de domnul domnul Adrian Matei, împreună cu familia, nășia fiind preluată de domnișoara Dorotheea Niglaș. 
Cele trei echipe ale ansamblului nostru, Mlădițe Cenăzene, îmbrăcate în straie populare, au participat la sfânta slujbă.
Frumos încolonați, întreaga suflare din comună s-a deplasat spre curtea școlii, unde ne aștepta o scenă generoasă, pe care urma să ne desfășurăm activitatea. 
Programul artistic a fost unul impresionant:  poezii în grai bănățean, recitate de tânărul nostru moș Alexa Alin Alexandru, cântece populare și moderne interpretate de Denisa Cocoiag, cântece moderne din repertoriul național și internațional interpretate de Alexandra Doroghi și de mai tânăra Alesia Mihaela Mușat, dansuri populare românești, sârbești și germane susținute de cele trei formații ale ansamblului Mlădițe Cenăzene, îndrumate de doamna prof. Oana Erdei și domnul prof. Zoran Erdei împreună cu doamna Liliana Berciu, un program frumos prezentat de echipa de majorete condusă de doamna prof. Marioara Clișic, și nu în ultimul rând un program cu muzică hip-hop alături de trupa Dezinsecții. 
După încheierea programului artistic, petrecerea a continuat. De „vină“ pentru distracția până târziu în noapte a fost solistul Doru Petrean și orchestra acestuia, soliști care au ajuns ușor la sufletul tuturor deoarece au împletit armonios cântece din toate zonele țării.
Mulțumim Primăriei și Consiliului Local pentru condițiile puse la dispoziție, dar și celor care ne-au ajutat în procurarea de costume populare, doamnelor profesoare Hellena Comloșan și Adina Talpoș.
 
Prof. Oana Erdei

 

Promovează acest site

Share this

Imagini din Cenad

Calendar 2019

Calendar 2019

Vizitatori după țară

 

Din data de 28 aprilie 2014

Flag Counter

 

Vizitatori din data de

28 aprilie 2014:

Din data de 17 mai 2014