Mureșul, la Cenad

Promovează-ți satul natal!

 

Situația din 2008

ALIMENTAREA CU APA
Acest serviciu este organizat în cadrul primariei. Daca pâna în toamna anului 2008 au fost probleme cu forajele, acum ele sunt rezolvate prin executia a înca doua foraje noi (Mara; Teren sport) în valoare de 260.000 lei.
În cursul anului 2009 vom incerca extinderea coloanei de apa prin realizarea unor inele de legatura între strazi, care sa permita o aprovizionare cât mai buna a tuturor cetatenilor.
 
SALUBRIZAREA
Daca la început unii cetateni erau destul de reticienti în ceea ce priveste serviciul de salubrizare, la ora actuala majoritatea au înteles necesitatea acestui serviciu. Spre satisfactia tuturor, acest serviciu functioneaza foarte bine.
Începând cu data de 1 iulie 2009 se va închide groapa de gunoi a localitatii, iar gunoiul colectat va trebui depus la o groapa ecologica, asta însemnând ca actuala groapa va fi redata circuitului agricol.
Din nou suntem nevoiti sa apelam la dumneavoastra pentru a întelege masura mai sus prezntata, deoarece va fi nevoie de o schimbare de mentalitate. CENADUL NU MAI VA AVEA GROAPA DE GUNOI, iar orice depunere ilegala de gunoi va trebui drastic pedepsita. Începând cu anul 2009 va fi programata o saptamâna a curateniei (primavara si toamna). Curatenia de primavara va avea loc în perioada 06.04.2009 – 10.04.2009, iar curatenia de toamna în perioada de 19.10.2009 – 23.10.2009.
Consideram ca serviciile mai sus mentionate functioneaza bine, dar nu acelasi lucru îl putem spune si despre obligatiile cetatenilor de a achita contravaloarea lor. Avem restante însemnate la încasari, fapt care nu va putea fi tolerat în continuare. Începând cu primavara anului 2009, neachitarea serviciilor duce la debransari sau la neprestarea lor.
În cele din urma aceste doua servicii vor fi externalizate si anume le va presta un OPERATOR REGIONAL, asta însemnând ca Primaria va preda aceste doua servicii. Acest lucru este posibil sa se întâmple în cursul anului 2009.
 
CANALIZARE
Reteaua de canalizare, precum si statia de epurare sunt în faza de finalizare. Dupa finalizare se va trece la realizarea bransamentelor la reteaua de canalizare. Costurile de bransare vor fi relativ scazute, deoarece colierele de bransare le va primi fiecare gospodarie gratuit. Speculatiile conform carora costul bansarilor va fi foarte mare sunt nefondate.
De asemenea, suntem pregatiti în ceea ce priveste accesarea fondurilor europene pentru devoltarea infrastructurii localitatii. Odata cu obtinerea autorizatiei de functionare a canalizarii vom depune un proiect în valoare de trei miloane de euro privind reabilitarea retelei de apa, extindere canal, asezamânt social si asfaltare strazi.
Însa toate aceste obiective pot fi realizate inclusiv cu sprijinul dumneavoastra, iar tot ce întreprindem are girul Consiliul Local Cenad. Asteptam si din partea dumneavoastra sugestii care sa îmbunatateasca întreaga activitate pe care o desfasuram.

Promovează acest site

Share this

Imagini din Cenad

Calendar 2019

Calendar 2019

Vizitatori după țară

 

Din data de 28 aprilie 2014

Flag Counter

 

Vizitatori din data de

28 aprilie 2014:

Din data de 17 mai 2014